torstai 18. tammikuuta 2018

Chili-hunaja marinoitu broileri-sieni tomaattikeitto

Oliko sanahirviö? Niin se on, mutta jos keksit paremman niin otan mielihyvin sen vastaan. Tämä on sairaan hyvää keittoa ja painonhallitsijan unelma 💛




Chili-hunaja marinoitu broileri-sieni tomaattikeitto
3 isoa tomaattia
1 valkosipulin kynsi
1 sipulia
1 sellerin vartta
1/2 punainen paprika
1 prk tomaatti murskaa
kuivattua chiliä tai chili 
(oman maun mukaan) jauhetta
mustapippurirouhetta
merisuolaa
1/2 litraa vettä
2dl 4% kermaa
Tuoretta persiljasilppua

Laita vesi kiehumaan ja lisää pilkotut vihannekset. (tomaatit, sipulit, valkosipulit, sellerin varret, chiliä). Lisää suola ja mustapippurirouhe. Laske lämpö ja anna keiton hiljalleen muhia 1-2 tuntia. Lisää tomaattimurska ja anna hautua hetken (10-15min). 

Ota keitto pois liedeltä ja tee

Chili-hunaja marinoitu broileri-sieni
150g broilerin suikaleita
2 isoa tuoretta herkkusientä
1-2 rkl oliiviöljyä
1 tl Tuoretta punaista chiliä
1 tl Tuoretta vihreää chiliä
1 tl merisuolaa
1-2 tl  curry
1-2 tl juoksevaa hunajaa
1 kasvisfondie

Lämmitä öljy pannulla, lisää kaikki mausteet ja kuullota hetken, mutta ole tarkkana ettei chilit pala. Lisää herkkusienet kokoajan hämmentäen. Paista sieniä hetken ja lisää pieniksi kuutioiksi leikatut broiler palat. 
Lisää kasvisfondie, hämmennä kunnes on sulanut. Lisää hunaja pienenä norona. Tässä vaiheessa lämpö on todella matalalla. Hämmennä 15-20 min ajan silloin tällöin, ei tarvitse porista enää lujaa, riittää että muhii.

Laita tomaattikeitto pienelle lämmölle ja lisää kerma kokoajan hämmentäen, ei tarvitse kiehua. Lisää sieni-broileri sekoitus ja persiljasilppu. Ota pois liedeltä.

Parasta jos antaa keiton väh 2-3 tuntia makuuntua.

Hyvää ruokahalua!💛

-palaillaan-




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti