sunnuntai 14. tammikuuta 2018

Tulinen tomaattikeitto

Tämä laihduttajan "unelma keiton" chili ja pieni tulisuus, saa veren kiertämään. 
Hyvää ruokahalua 💛

1 rasia  kirsikkatomaatteja
5 valkosipulin kynttä
2 sipulia
2 sellerin vartta
1/2 punainen paprika
1 prk tomaatti murskaa
kuivattua chiliä tai chili (oman maun mukaan) jauhetta
mustapippurirouhetta
merisuolaa
1/2 litraa vettä

Laita vesi kiehumaan ja lisää pilkotut vihannekset. (tomaatit, sipulit, valkosipulit, sellerin varret, chiliä). Lisää suola ja mustapippurirouhe. Laske lämpö ja anna keiton hiljalleen muhia 1-2 tuntia. Lisää tomaattimurska ja anna hautua hetken (10-15min). 

Ota keitto pois liedeltä ja soseuta sauvasekoittimella. Palauta vielä hetkekesi muhimaan (15-20min)



Keitosta tulee aina parempi miten kauemmin se saa makuuntua, joten itse tein tämän illalla ja soseutin vasta jääkappikylmänä seuraavana päivänä ja annoin vielä 1/2 tuntia hautua.
Keitto on maukas kreikkalaisen jogurtin tai raejuuston kanssa.

VINKKI: Voit myös poistaa tomaateista kuoret: laita tomaatit kiehuvaan veteen, anna olla hetken, nosta ja poista kuori. Itse en ottanut kuoria pois.




Tänne loppuun sunnuntain kunniaksi  💗
(Kuva: Jääkappimagneetti kokoelmasta joita omat lapseni ovat mulle tuoneet)



Influenssa on rantautunut katso tästä, Noita Mummon InfluHäätö poppakonsti resepti!


-palaillaan-




2 kommenttia:

  1. Vampyyrina sanon, että valkosipulit veke, sitten on nam. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hah hah haa, vampyyri voi lisätä sitten vaikkapa chiliä. Luovuus on lahjamme :)

      Poista