perjantai 22. joulukuuta 2017

Rauhallista Joulua - Merry Christmas



Joulu tulee, olethan valmis rauhoittumaan...


Koko viikon on tullut puuhasteltetua vähän sitä sun tätä mm. himmeleitä Touhulan päiväkodin eskarilasten kanssa, appelsiini-pyykkietikkaa, saaritolaisleipiä, pullaa, kraavilohta, jääkellarin lohta, kotijuustoa ja sinappeja.

Osa menee lahjaksi ystäville ja perheelle mm saaristolaisleipää / sinappia / appelsiini-pyykkietikkaa.
Kaikki pullot & lasipurkit olen itse tuunannut ja vanha tapettitulla koki muodon muutoksen kun pikku kätösin "viikkasin" siitä lahjakasseja, lopputulokseen olen erittäin tyytyväinen.  Servettitekniikalla tontut pääsivät hymyilemään kassien kylkeen.

Joulupöytään menee saaristolaisleipää, kraavilohta, jääkellarin lohta, kotijuustoa ja mäti-smetana-punasipulia... se oli mun osuuteni sovitussa joulun järjestelyssä. Joulun vietämme tyttäreni luona jonne saapuu muitakin sukulaisia ja kun jokainen tekee tai ostaa (jos haluaa) jotain, niin ei taakka ole yhdelle liian suuri.

Jouluaatto aamulla syödään rosan väriseksi haudutettua riisipuuroa ja sen kanssa sekameteli soppaa, nam.

Varsinainen Joulu alkaa Joulurauhan julistuksella (TV1 klo 11.55) syntymäkaupungistani Turusta.








     

Saaristolaisleipää tein poikkeuksellisesti kahdella eri reseptillä... piimä pohjaisella ja appelsiinitäysmehu pohjaisella.





Pätkispullaa tein ihka ensimmäisen kerran elämässäni ja itse tykkäsin siitä. Tähtipullathan ovat vanha hyvä joulukeksintö.



                         
                                         
Sinappi & Appelsiini-pyykkietikka
Lahjakassi





Chilisinappi "Hei, tämä on oikiasti hyvää"....... sanoi vävypoikani joka sai tuon lahjaksi, muille meni ihan tavallinen sinappi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti