tiistai 16. tammikuuta 2018

Parsakaaligratiini minun tavallani


1 tuore parsakaali
1/4 paprika
1 sipuli
2 valkosipulin kynsi
100g cheddar juustoraaste
5dl kevyt maitoa
2-3-rkl maissitärkkelystä 
merisuolaa
mustapippuria
valkopippuria
kuivattua chiliä

Aloitin sillä että laitoin uunin 175 asteeseen. Kuutio sipuli, valkosipuli ja paprika. Tee valkokastike. Laita maito lämpiämään (mielellään teflon kattilaan) ja muista hämmentää kokoajan, lisää pieneen vesi määrään maissitärkkelys ja kaada seos norona joukkoon, kokoajan hämmentäen. Laita lämpö pienimmälle ja lisää sipuli, valkosipuli ja paprika sekä mausteet, kokoajan hämmentäen. Anna muhia jonkun aikaa (5min).
Pilko sillä aikaa parsakaali sille sopivaan vuokaan, niinettä ovat tiiviisti. Ripsase niiden pinnalle ihan hitusen sokeria, todella hitusen. Lisää kastikkeeseen koko ajan hämmentäen juustoraaste ja kun se on sulanut kaada se parsakaalin päälle. Laita kansi tai folio vuuan päälle ja uuniin. Ota 45 minuutin kuluttua kansi pois ja jatka vielä 15min. Kokeile haarukalla onko parsakaali kypsää.

Mä söin sen kaverina raejuustoa sekä tomaattia. Hyvää ruokahalua!

-palaillaan-



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti