perjantai 19. tammikuuta 2018

"OAMK Terwa akatemia- rohkean johtamisen lamput syttyivät"


Aamu on aina kiva kun se alkaa kohteliaisuudella ja tänään se oli erityisen kohteliasta. 

Saavuin OAMK Terwa Akatemian opiskelijoiden tauko tilaan aamulla 8.15 ja kohta vastaan käveli ihana hymynaama -Suvi- sanoen mulle: Oi sulla on uusi ihana yksisarvisen tukka 💜
Pari sanaa ja päiväni pelastettu!


Olen kiitollinen-siunattu-onnellinen että reilu vuosi sitten, Tiimiakatemian Brändi-brändäys koulutuspäivillä sain kunnian tutustua näiden nuorten lehtoriin. Sitä kautta pienimuotoinen yhteistyömme tämän huippujengin kanssa alkoi ja olen saanut näiltä nuorilta paljon. Teen tämän maksutta - saan paljon. 

Tässä pätkä tämän päiväisestä keskustelusta, "tavasta arvioida tuntemattomia" joko classic tai casual -"laatikkoon" ja koirani on kuulemma "asuste", siis jäätävän hienoa innovatiivista ajattelua. Todellakin lenkillä kukaan ei kävele ohitsemme, mainitsematta sitä "kuinka suuri" Arska on.

Päivän agendamme oli Positiivinen Johtaminen-Johtajuus ja nuorisojengi sai olla "pilottina" uudelle valmennus materiaalilleni.
Kun slidut oli hämmennetty niin päätin että nuorisojengi saa antaa minusta kehitysehdotuksia ja se oli tähän kohtaan äärimmäisen loistava veto ja sopi myöskin otsikkoomme. Jokaiselta kolmelta paikalla olijalta toivoin kaksi kehitysehdotusta ja he saivat pitkän itsenäisen pohdinnan jälkeen kuuden sijasta kasaan yhteensä kolme - huippu hienoa sekin!

Annetut kehitysalueeni:
- rönsyily - pysy kokoajan asiassa
- haasta meitä enemmän - enemmän epämukavuusalueelle menemistä
- olet hieman pelottava ennen kuin oppii    tuntemaan (kantava ääni, itsevarmuus, ryhdikäs, tietynlainen ylpeys, jyrä-efekti alussa)

Olin iloinen ja samalla he saivat kokemuksen siitä miten rakentavan palautteen antaminen tekee levottomaksi - ei oteta katse kontaktia - harrastetaan vaatteiden nypläystä, siis sijaistoimintaa epämukavalle olotilalle.

 Hienoa!

Pureuduimme kokemuksen kautta tuntemuksiin ja oli ilo katsoa lamppujen syttymistä ja hoksaamista miten rakentavan palautteen voi antaa rohkean kohteliaasti loukkaamatta ketään.

Olemme tapailleet säännöllisen epäsäännöllisesti vuoden ajan ja päätin pyytää jokaiselta yhden asian, joka heillä on päällimmäisenä mielessä tästä ajasta jonka olemme "tarinoineet".

- sitkeys -älä anna periksi
- päämäärään pääsee ilman toisten tallomista
- innostus

Olen todella otettu & super kiitollinen!

Loppuun halusin reppuuni muutaman makean hedelmän eli jokaiselta yhden hyvän puolen itsestäni.

- olet rohkea
- hyvä ihmistuntemus - tiedät miten kohdella meitä eri tavalla
- välittävä - susta huomaa että aidosti välität

Kun pakkasimme läppäreitä ja kalentereita niin yksi heistä katsoi ja sanoi: 

"Tule meille tiimi valmentajaksi niin saisivat ykkösetkin vähän potkua perseelle!"

-palaillaan-

Eskarilaisten kanssa himmelikursseja:
VOL 1
VOL 2
VOL 3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti