maanantai 1. tammikuuta 2018

Rasvanhäätö reissu 1 -jatko


Porkkana - tuo perunan ihana korvike ja muutenkin niin positiivinen vihannes!

Näistä herkullisista vihanneksista tein itselleni keiton jota aion syödä muutaman päivän. Tätä on helppo modifioida oman maun mukaan. Tässä sulle ohje siitä miten mä tämän teen.

Porkkanakeitto
8-10 porkkanaa
1/2 paprika
2 sipulia
2-4 valkosipulinkynttä
1prk tomaattimurskaa
ripaus chiliä (kuivattua chiliä)
Persiljaa kourallinen
Mustapippuria
Suolaa
1,5l vettä
1dl Kevyt kermaa

Keitä porkkanat, paprikat, sipulit, valkosipulit, lisää suolaa, mustapippuria, chiliä oman maun mukaan. Kun porkkanat ovat kypsiä niin siivilöi ja säästä keitinliemi, laita kasvikset takaisin kattilaan, lisää sinne keitin lientä ja soseuta sauvasekoittimella oman maun mukaan. Mä vedän ihan soseeksi ja jätän keittomaiseksi. Laita tosi miedolle lämmölle hellalle, lisää tomaattimurska ja mä keitän vielä miedolla lämmöllä vähintään puoli tuntia ja käväisen muutamia kertoja hämmentelemässä ettei ota pohjaan kiinni, vaikka lämpö on tosimiedolla. Sitten lisään kerman ja pesiljan hämmentäen koko ajan.

Mä syön tämän herkkukeiton rasvattoman turkkilaisen jogurtin kanssa, mutta välillä joukossa rastatonta raejuustoa! Hyvää ruokahalua

VÄLIPALA
Kiwi-omena
1 kiwi 
1 omena
1/2 kurkku
vettä

Kaikki blenderiin ja sillä saletti - NAM!


ILTAPALA
Jogurttiannos
Rasvatonta turkkilaista jogurttia
1dl mustikoita
ruisleseitä 
auringonkukka siememeniä
pellavansiemen rouhetta
0,5tl hunajaa


Päivä se taipui taas iltaan ja kaikki syömingit ovat sulassa sovussa vatsanpohjassa, vaikka välipala aamupalan ja lounaan välissä unohtui. Päivän aikana tuli juotua vettäkin paljon enemmän kun normaalisti ja on aina mulle vaikein osuus - veden juonti! Kaverina vedessä kelluivat tänään sitruunan siivu ja pala inkivääriä.

- huomiseen -


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti