torstai 4. tammikuuta 2018

Rasvanhäätö reissu 4 - Samettinen porkkanakeitto


Kylläpä oli positiivinen aamu - maanantaina aloitin ja tänään - torstaina - vaaka näytti lukemaa -3,5kg, voitte uskoa että hymyilin, mutta en kuitenkaan ole painonpudottajana ekaa kertaa asialla. Lähtöpainoahan mulla on rutkasti enemmän kuin koskaan - ikinä - milloinkaan, joten ekojen viikkojen aikana lähtee nestettä paljon. Varsinainen urakka alkaa parin kolmen kuukauden kuluttua.

Mä olen hirmuisen pirteä ja nukun älyttömän hyvin, joka on loistavaa. Plantaarifaskiitti joka on ollut yli puolen vuoden ajan suurin vitsaukseni, alkaa taipua, sillä olen päättänyt nitistää sen. Hankin itselleni holvikaarituet ja kantageelipohjalliset mulla on ollutkin jo kauan. Tässä wikipediasta:
Plantaarifaskiitti tarkoittaa kantapohjan etu-sisäreunalla kuormittaessa esiintyvää kiputilaa. Kyse on yleensä jalkapohjan jännekalvon kroonisesta ylirasituksesta johtuvasta kiputilasta. Tilaa kutsutaan myös insertiotendiniitiksi, koska jos jännekalvon kiinnityskohta on paksuuntunut, se voi näkyä röntgenkuvassa ”luupiikkinä”. Tämä ei kuitenkaan ole oikea syy vaan seuraus, kun kipukohtaan vähitellen kertyy kalkkia. 
Plantaarifaskiitti on melko pitkäkestoinen ja rajoittaa usein sairastuneen liikkumista. Hoidossa voidaan turvautua esimerkiksi tukipohjallisiin tai venytysharjoituksiin. Osalla potilaista sairaus pitkittyy entisestään. Kipu voi myös levitä.
Plantaarifaskiitin voi laukaista esimerkiksi rasitus, ylipaino, pitkäaikainen seisominen sekä erityisen kovalla pinnalla liikkuminen. Paras hoitokeino on pehmustettujen kantapääpohjallisten hankkiminen.

Päivä kului nopeasti ja ruokavalioni koostui tomaattikeitosta ja välipaloiksi smoothiet. Iltapalaksi aion tehdä munakkaan. Olo on hyvä vähän oli pakko laittaa vaatetta lisää koska paleltaa, mutta se on tuttua entisiltä laihduttamiskerroilta. Lämmin ihana keitto auttaa.....

Samettinen porkkanakeitto
8-10 porkkanaa
1/2 paprika
2 sipulia
2-4 valkosipulinkynttä
1prk tomaattimurskaa
ripaus chiliä (kuivattua chiliä)
Persiljaa kourallinen
Mustapippuria
Suolaa
1,5l vettä
1dl Kevyt kermaa

Keitä porkkanat, paprikat, sipulit, valkosipulit, lisää suolaa, mustapippuria, chiliä oman maun mukaan. Kun porkkanat ovat kypsiä niin siivilöi ja säästä keitinliemi, laita kasvikset takaisin kattilaan, lisää sinne keitin lientä ja soseuta sauvasekoittimella oman maun mukaan. Mä vedän ihan soseeksi ja jätän keittomaiseksi. Laita tosi miedolle lämmölle hellalle, lisää tomaattimurska ja mä keitän vielä miedolla lämmöllä vähintään puoli tuntia ja käväisen muutamia kertoja hämmentelemässä ettei ota pohjaan kiinni, vaikka lämpö on tosimiedolla. Sitten lisään kerman ja pesiljan hämmentäen koko ajan.

Mä syön tämän herkkukeiton rasvattoman turkkilaisen jogurtin tai rasvattoman raejuuston! Hyvää ruokahalua

- huomiseen -

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti