torstai 5. huhtikuuta 2018

Hyvät Käytöstavat - Minne ne ovat kadonneet laturaivon & someraivon edestä?

Ihanaa torstai aamua rakas lukijani, kevät on selkeesti tulossa, vaikka täällä Oulussa satoi yöllä taas pari senttiä lunta, mutta tuoksuu keväälle. Aamiaiseni tänään on vadelma-rahkakerrotuorepuuro - hei - se on syntisen hyvää ja ennen kaikkea terveellinen.
Taannoin kun olin taas Sarasvuon Jarin kanssa aamulenkillä, opin seuraavan lausahduksen 


-Käytöstavat ovat ihmisen näkymätön arkkitehtuuri-

Rakastuin tuohon sanontaan. Mielestäni nerokas ja olen hieman kateellinen etten itse tuota keksinyt. Olen aina sanonut ystävilleni että olen saanut kotoa yläluokkaiset käytöstavat ja on itsestäni kiinni että annan sen näkyä ulospäin.

-Ainoa heikkouteni on ääretön nopeus-

Ne jotka lukijoista tuntevat minut hyvin, tietävät että tuo lausahdus on kulkenut matkassani vuosikymmenet ja kaikki tietävät että kiroilu on ollut suurin paheeni - hah haa, eipäs olekaan enää. Sillä päätin että sen pitää vähentyä/loppua koska olen kolmen apinan Mummo, sekä siksi että sitä ei kotona opetettu niiden tapojen ohessa.

-Vuoden morottaja 2. sija-

Koska olen saanut hyvät tavat ja päättänyt noudattaa niitä, niin -Hyvää huomenta- on aamun ensimmäinen tervehdys. Vuosien varrella olen saanut huomata että osa vastaa iloisesti, mutta osalla naama on niin rutussa että kuuluu vain kireä pihahdus, se oli hänen tapansa toivottaa hyvää huomenta. Työpaikallani Turun konttorilla järjestettiin Vuoden morottaja äänestys ja tulin rimaa hipoen toiselle sijalle - KIVAA 👏

-Hymyssä on voimaa-

Hei rakas ystävä - hymyilethän aina kaupan kassalle? Sanothan hänelle lähtiessäsi "Kiitos hei"? vaikka hän palvelisi jo seuraava kun lähdet kasseinesi. Koitappa joskus, katso kassa henkilö silmiin hymyillen kun hän ojentaa kuittia sinulle ja sano kiitos - ilahdut itsekin kun toinen ilahtuu.
Vaikka et tarvitse kuittia, niin ota se, saat hyvän syyn antaa hymyn.

Voisin hyvin lanseerata valtakunnallisen "Hymytarra" kampanjan - miettikää kuinka paljon ympärillämme olisi enemmän ihmisen luomaa hyvinvointia. Ajattele, joillekin hymysi saattaa olla viikon ainoa hymy, eli pieni suun liike voimaannuttaa - uskomatonta.

-Ystävällisyys yhdistää * kommunikoi kanssa ihmisille-

Ole hyvä - Anteeksi - Kiitos - Sorry - Nähdään - muista nämä pienen pienet asiat, ne ovat tärkeämpiä kun se että tunnistat ruokapöydässä rapuveitsen.

Hyvät käytöstavat tarkoittavat hyvää vuorovaikutusta, vaikka kaikilla ei aina ole hyvä päivä, niin ei kannata provosoitua.
Myös hyvä johtaja on hymyillen jämäkkä ja kun on aika / tarve super jämäkkyydelle, niin hymyilyt sikseen, mutta hyvä johtaja käyttäytyy aina hyvin. Esimerkin voima on lähes yhtä suuri kuin hymyn voima.

-palaillaan-
Pia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti