sunnuntai 7. tammikuuta 2018

Rasvanhäätö reissu 8 - Broilerinuijapata

Sunnuntui aamu ja kello oli 7.15 kun Arska piipitti omassa huoneessa ja ylöshän se oli noustava koska pappalla oli varmasti jo hätä. Ei muuta kun ulkovaatteet niskaan ja kakkapussi taskuun ja menoksi.... HUI! kun päästiin talon kulmalta käveytielle niin hyvä ettei pipo lentänyt päästä,  aivan hirveen kova tuuli, kyllä taas unihiekat saivat kyytiä ja mieli piristyi, kiitos aamulenkin.
9 maustamatonta broilerin nuijaa
2 porkkanaa
2 sipulia
4 valkosipulin kynttä
1 vihreä omena
Pala kuivattua chiliä
Suolaa
Mustapippuria
Kuivattua timjamia
1tlk tomaattimurskaa

Pilko kaikki ainekset. Laita tomaattimurska kattilaan ja laita kaikki ainekset sekaan, lisää mausteet ja anna porista ihan hiljalleen tunnin verran. Asettele nuijat tiiviisti vuokaan, itse laitoin pyöreään halkaisijaltaan 25cm vuokaan ja ripottele päälle hiukan suolaa. Kaada tomaattikastike nuijien päälle ja laita uuniin 175 astetta / 1 tunti. Voit peitellä vuuan foliolla, niin itse aion tehdä seuraavalla kerralla. Mukaan sopii myös herkkusienet tai suppilovahverot, omenan sijasta ananas tai mandariinilohkot. Raejuusto on loistava kumppani - myös appelsiini-raejuusto on raikas lisä.

Hyvää ruokahalua ja jos kokeilet tätä anna mulle palautetta.

- palaillaan -

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti