keskiviikko 14. helmikuuta 2018

Eteenpäin*sano Mummo lumessa - MOROTTAMISEN VOIMA

Hyvää YSTÄVÄNPÄIVÄÄ rakas lukijani, terveiset reippaalta & raikkaalta aamulenkiltä, nyt edessäni tuoksuu vahva aamukahvi sekä herkullinen jogurtti annos, maustamatonta rahkaa, pellavansiemen rouhetta, auringonkukansiemeniä, jäisiä vadelmia... hitsit unohdin hunajan, mutta en nyt enää nouse sitä ottamaan koska olet kanssani tähän istahtanut.
Kiitos että saan kunnian lähteä juuri sinun kanssasi aarteen etsintään ja heti alussa joudun pyytämään anteeksi jos olen heikkoudessani antanut sinulle väärän kuvan, mutta emme etsi materiaa, vaan itseemme - omaan sisimpäämme piilotettua aarretta.

Olemme arvokkaita - hiottuja - hiomattomia - huippu kirkkaasti kimmaltavia. Kätkemme sisimpäämme aarteita, kuten kivi jonka sisästä löytyvät hiiliset möykyt hiotaan kimmeltävään loistoonsa ja ne muuttuvat timantiksi.

Timantti on kovaa, mutta ei kaikista suunnista eli silläkin on heikko kohtansa, kuten meilläkin ja timantit johtavat hyvin lämpöä sekä sen yhtenä symboliikkana tunnetaan kaiken kestävä rakkaus - itse käännän tuon symboliikan meihin itseemme.
*Jotta voit rakastaa - aloita se itsestäsi*

Timanttien poikkeuksellisen suuren valon taittokertoimen vuoksi valo heijastuu niissä hyvin pienissäkin tulokulmissa ja briljantin muotoon hiotut välkehtivät valossa kirkkaasti kaikissa väreissä.
Tämä on mielestäni siinä määrin kiehtovaa että timantti sopii vertauskuvaksi siitä millainen vaikutus saamallamme & antamallamme valonsäteellä on.
Aamun valonsäde on nimeltään "Hyvää huomenta", jota kutsutaan myös tervehdykseksi sekä toisen ihmisen huomioimiseksi, näiden vaatimattomien sanojen voima ilahduttaa suunnattomasti ja voi jopa pelastaa saajansa päivän ja mieti se voima on sinulla & minulla - mahtavaa.

Ollessani Eniro Finlandilla töissä vuosikausia, niin tervehdin iloisesti kaikkia joka päivä - aluksi uudet työntekijät vähän jopa pelästyivät, että ei saamari sanoiko joku jotain ja sopersivat oman vasta tervehdyksensä. Heh, toisinaan nuo aamun tapaamiset olivat jopa huvittavia, eihän ihmiset ole tottuneet että kukaan toivottelee huomenia, ensin pitää herätä että voi puhua.

Vuosien saatossa, jopa työyhteisömme aamun ruttunaamat sanoivat minulle hymyillen huomenta ja valitsivat tervehdyksensä jälkeen taas nuo tutut rutut naamallensa. Noiden vuosien aikana konttorillamme järjestettiin yhden kerran 


"Vuoden morottaja äänestys"

tulin tuossa äänestyksessä toiselle sijalla, voiton muutaman äänen erolla nappasi hyvä ystäväni IT-johtajamme. Tuon äänestyksen jälkeen aloin itse miettiä kuinka suuri merkitys kahdella vaatimattomalla sanalla ja niiden toistolla on. Toki jo ennen äänestystä sain joskus kivoja kommentteja hymyilevästä "morottamisestani"


*ota valonsäde auringosta ja osoita se kanssa kulkijaan*
Timanttien hiontaan muuten käytetään toisia timantteja, aivan kuten meidän ihmisten hiontaan osallistuu paljon lajitovereitamme, jokainen jättää jonkinlaisen merkin - ison tai pienen. Toisinaan timantteja löytyy myös joesta, jolloin vesi on lempeästi hionnut sen pintaa, tästä verkkokalvoilleni syntyy itsensä hemmottelut elämässä - kaikki se mistä tule mielihyvää - sinulle itsellesi - minulle itselleni.

Otetaanko yhdessä pieni hörppäys kahvia - mietiskellään mitä timantit ovat meille kertoneet? Rakas lukija - kiitos kun kuljit kanssani loppuun asti tämän morottamisen. kiitollisuuteni hipoo pilviä jos jätät viestin millaisia fiiliksiä kaffe hetkemme herätti sinussa.


Kuuntele Hymyni kaupassa - Pyydän anteeksi hienoista haparointia - mutta, ei editoitu, vaan aito-palaillaan-
Pia

Meri pauhaa, ukkonen jylisee,
Apollo saapuu ja hymyy.
Ja katso! Ukkonen vaikenee,
tuul' laantuu, lainehet lymyy.
Hän hymyllä maailman hallitsee,
hän laululla valtansa vallitsee,
ja laulunsa korkea, lempeä on.
Lemmen voima on voittamaton.

(ote: Eino Leino - Hymyilevä Apollo)


2 kommenttia:

  1. Itse lukeudun suuriin morottajiin ja siitä olen saanut vuosien saatossa paljon kehuja. Voin yhtyä tähän kirjoitukseen suurella hiotulla timattisella sydämellä <3

    VastaaPoista